Fazol tyčkový a Nikky

21. března 2018 v 18:52 |  Plody zahrady
Nikky

Fazol obecný je jednoroční kulturní rostlina, která vytváří stonek až 3 m dlouhý. Je pravotočivý se střídavými, trojpočetními listy. V listech vyrůstají řídké střapce různě zabarvených květů, plod je struk - lusk.

Tento rostlinný druh pochází z tropických oblastí Ameriky. Dnes se pěstuje na celém světě v mnoha formách a kultivarech jako luštěnina, zelenina a okrasná rostlina.

Plody obsahují vápník, železo, draslík, vitamíny skupiny B, vitamín PP a provitamín A. Obsahují též glukokinin, který pomáhá snižovat obsah glukózy v krvi, proto jsou fazolky velmi vhodné i pro diabetiky.


Fazol tyčkový by vám ráda představila moje Nikky. Je to Barbie Fashionistas baculka s krásnýma hnědýma vlasama.
Mě osobně se hrozně moc líbí, má ještě svoje oblečení, je velmi slušivé.


Tyhle tyčkové fazole - jako lusky - mají krásnou barvu. Plody jsou světle hnědé s tmavými flíčky.
Mojí Nikky to na těchto fotkách moc sluší.


Tady na fotkách je jiný druh pnoucích fazolek, lusky zůstávají zelené. Plody ve fazolích jsou malé bílé.


Panenka: Barbie Fashionistas č. 26 2016 tvář Claudette?

Přeji pěkný den
Vaše babička Věrka



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zmrzlinka Zmrzlinka | E-mail | Web | 21. března 2018 v 19:16 | Reagovat

:-) pěkné fotky :-)

2 nauriel nauriel | E-mail | Web | 21. března 2018 v 20:28 | Reagovat

Tahle baculka se mi líbí asi nejvíc ze všech. No a fazole já ráda. Akorát je moc často nedělám, protože zbytek rodiny jim nefandí... Ty hnědé jsou fakt krásné

3 babivera babivera | 21. března 2018 v 21:55 | Reagovat

[1]: Děkuju.

4 babivera babivera | 21. března 2018 v 22:00 | Reagovat

[2]: Ty hnědé fazole dávám do polévky z červené řepy (teda ne já, polévku vaří můj muž). A je moc dobrá.

5 Růža Růža | E-mail | 22. března 2018 v 7:46 | Reagovat

Zajímavý článek o fazolkách. My máme nejraději fazolové lusky na smetaně.:)
Nikky je krásná, u mně také bydlí. Ze všech baculek je její tvář pro mně nejkrásnější.:)

6 irena irena | E-mail | 22. března 2018 v 9:20 | Reagovat

Ty zelené,to jsou asi ty cos mi dala.Na másle krátce osmahnuté byly velice dobré!Jinak baculka -kočka!

7 babivera babivera | 23. března 2018 v 7:13 | Reagovat

[5]: Ano Růženko, fazolky na smetaně, to je lahůdka. Ale to beru úplně mladé fazolové lusky, ty zavařuji do sladko-kyselého nálevu, a z těch dělám nejraději fazolky na kyselo.

8 babivera babivera | 23. března 2018 v 7:16 | Reagovat

[6]: Dík za pochvalu. Ano, to jsou ty fazolky. Také jsem je podle tvého návodu zkusila a byly moc dobré.

9 duchodkaevka duchodkaevka | 23. března 2018 v 17:14 | Reagovat

Tahle panenka se mi líbí moc. Máš krásného koníčka ☺☺☺

10 babivera babivera | 23. března 2018 v 19:46 | Reagovat

[9]: Děkuju, a koníček je to doopravdy moc krásný.

11 tinka77 tinka77 | Web | 26. března 2018 v 10:32 | Reagovat

Tak už aj ty si sa dala na baculky ,-D.Ja som skôr na klasické postavy- na šitie je to lepšie. Ale tváričku má peknú. Som ti vďačná za tieto tvoje články o rastlinách. Vždy sa niečo nové dozviem. Mám rada mladé žlté lusky- polievku na kyslo. Po 5 minutovom povarení si ich tiež mrazím. Sú skvelé aj k pečenému mäsu zvlášť baranine/skopoví/ zvyknem ho pri pečení obložiť ku koncu cibuľou, paradajkami a paprikou a uhorkami, alebo len tými luskami a je to skvelé.

12 ha-misa ha-misa | 28. března 2018 v 19:50 | Reagovat

pěkný článek. já fazolky neodmítnu, ale děti ano. přála bych si, aby je jedly...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama